تجزیه و تحلیل گرمابه بر سبک معماری اسلامی ( پاورپوینت _ ۴۲ اسلاید )
عنوان پروژه : تجزیه و تحلیل گرمابه بر سبک معماری اسلامی ( پاورپوینت _ ۴۲ اسلاید )
فایل ذخیره شده :
- پاورپوینت و در ۴۲ اسلاید
در این پست از بزرگترین سایت تخصصی معماری (کدیار) به تجزیه و تحلیل گرمابه بر سبک معماری اسلامی درقالب پاورپوینت و در ۴۲ اسلاید می پردازیم ، لذا قبل از بیان سرفصل ها به توضیح مختصروار آن اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
گرمابه از جمله ابنیه مهم شهری بوده که معمولاً در مراکز محلات و یا مجاور راسته های بازار و یاگذرهای اصلی احداث می شده است . واژه ی گرمابه مرکب از دو کلمه گرم و آبه ، به معنی محل گرم ساختمان است. گرمابه،برابر با جایگاه گرم است. در اینجا “آبه”به معنی آب نیست،بلکه آبه یا آوه یا آوج برابر جایگاه است و به جایگاه ساختمان گفته می شود. به طور کلی حمام واژه ای عربی است و معادل آن در فارسی گرمابه است .
معماری اسلامی شامل سبکهای معماری ساختمانهای مرتبط با اسلام است، که شامل تمام سبکهای مذهبی و غیرمذهبی معماری از زمان صدر اسلام تا به امروز میشود.معماری اسلامی اولیه تحت تأثیر معماری رومی ، بیزانسی ، ایرانی، بینالنهرینی و تمام سرزمینهای دیگری بود که مسلمانان در قرن هفتم و هشتم فتح کردند ، یعنی اسلام به هر سرزمینی دست یافت از هنر معماری آن مرز و بوم به شیوه تکامل یافته جدیدی در معماری رسید که ویژگی های فرهنگی و هنری آن قوم در آن لحاظ میشد و هم تأثیر بینش و روح اسلامی، نوعی وحدت را در این آثار به بیننده القا می نمود. معماری اسلامی بعدها با استفاده از خوشنویسی اسلامی و طرحهای هندسی خاص، ویژگیهای منحصربفردی در اشکال ساختمانها و تزئینات ایجاد کرد. همچنین عناصر معماری جدیدی مانند منارههای استوانه ای، قوسهای برجسته، مقرنس، اسلیمی و طاقهای چندقوسی (Multifoil) از ابداعات معماری اسلامی است.
در معماری اسلامی، استخوانبندی بنا مهمترین قسمت و تزئین و پرداخت رویه های بنا، گیراترین عنصر آن میباشد، به عنوان مثال مقرنس کاری یکی از شیوه های تزئینی بنا می باشد.
از قرن هشتم تا یازدهم میلادی، سبکهای معماری اسلامی تحت تأثیر دو سبک متفاوت معماری باستان قرار گرفتند:
- شیوههای یونانی-رومی
- شیوههای شرقی
فهرست پاورپوینت:
- _ وجه تسمیه حمام
- _ تاریخچه و پیشینه
- _ سیر تحول
- _ معماری حمام
- _ علتهاي ساخت حمام در دل خاک
- _ اندامهای حمام
- _ ورودی
- _ بینه
- _ میاندر
- _ گرمخانه
- _ خزانه
- _ استخریا چاله حوض
- _ شاه نشین و دستک
- _ خن یا تون
- _ دودکش و گربه رو
- _ نورگیری و تهویه
- _ مصالح حمام
- _ تزیینات حمام
نمونه ها :
- حمام خسرو آقا اصفهان
- حمام چهار فصل اراک
- حمام وکیل شیراز
- حمام گنجعلی خان کرمان
- حمام علی آقا اصفهان
- حمام خان یزد
- حمام سلطان امیر احمد کاشان
- حمام فین کاشان
- حمام وکیل کرمان
نگارخانه: