مبانی نظری معماری سبز
عنوان پروژه : مبانی نظری معماری سبز
فایل ذخیره شده : رساله در قالب ورد و در ۴۴ صفحه
در این پست از بزرگترین سایت تخصصی معماری (کدیار) ، به تشریح مبانی نظری معماری سبز در قالب ورد و در ۴۴ صفحه می پردازیم ،لذا قبل از بیان سرفصل های این مقاله به قسمتی از این مقاله به صورت مختصروار اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
معماری سبز خود نیز از شاخه های معماری پایدار بوده که در هدف به صورت کلی با معماری پایدار در یک جهت قرار دارد اما معماری سبز یک بخشی از نگاه پایداری است که روش خود را در نیل به این هدف دارد که در ادامه در رابطه با آن توضیحات کاملی ارائه خواهد شد.
تغییرات در شرایط آب و هوایی که در سالهای اخیر با آن روبرو هستیم نتیجه فعالیت انسانی در آزادسازی گاز دی اکسید کربن در جو است ، که ساختمانها نیز نقش غیر مستقیمی در این فرایند دارند. میدانیم که محدودیت هایی در دسترسی به سوخت فسیلی وجود دارد. کربنی که طی میلیونها سال در زمین جمع شده ذخایر و منابع حجیمی از سوخت فسیلی را تشکیل میدهد.مشکلی که امروزه وجود دارد این است که این ذخایر کربن به سرعت در حال آزاد شدن به شکل گاز دی اکسید کربن به داخل جو است.برای آنکه تغییراتی در نحوه ساختمان سازی قابل قبول باشد باید دلایل قانع کننده ای برای جایگزین کردن روشهای جدید ساخت و ساز بجای روشهای قدیمی وجود داشته باشد.
مقوله پایداری و معماری پایدار از جمله مباحثی هستند که امروزه بسیار شنیده میشوند.نکته اینجاست که همانند دلایل متفاوتی مثل گرم شدن زمین ، محدودیت انرژی های تجدید ناپذیر ، حفاظت از محیط زیست و گاهی مدگرایی های دوره ای ، تعاریفی که ارائه میگردد معمولاً سطحی و شعار گونه هستند وتنها چیزی که بطور جدی به آن پرداخته نمی شود فهم درست این مقوله و راهکار های عملی برای دستیابی به پایداری است. معماری پایدار و معماری سبز در بستری شکل گرفت که ناکامی اندیشه های مدرن با عوامل مانند پیشرفت علوم و فلسفه و فاجعه هایی مانند جنگ جهانی و آلودیگهای زیست محیطی شاخص شده بود. معماری پایدار از زمانی حائز اهمیت شد که در سال ۱۹۷۰ بشر متوجه شد که انرژی فسیلی رو به اتمام است که در این زمان شروع به طرح هایی برای جایگزینی انرژی فسیلی کردند انرژی خورشیدی نمونه از انرژی های طبیعی است توضیح در مورد مستقیم تبدیل انرژی خورشید از انرژی طبیعی به عنوان انرژی های روشنایی و گرمایشی استفاده کنند. با استفاده از مزایای طبیعی هوا (باد) به شکل سیستم یا گذرا برای تهویه طبیعی استفاده می کردند نمونه های دیگر جایگزین برای انرژی تهویه طبیعی استفاده می کردند و نمونه های دیگر جایگزین برای انرژی های فسیلی، انرژی زمین گرمایی و انرژی دریا می باشد.
هدف از طراحی ساختمان های پایدار و سبز کاهش آسیب آن بر روی محیط و منابع انرژی و طبیعت است :
…
فهرست مطالب :
-۱٫ مبانی معماری پایدار و معماری سبز.
-۱-۱ . ویژگی ساختمان های سبز.
-۱-۲ . تفاوت معماری سبز و معماری پایدار.
-۱-۳ . دیدگاه های معماری پایدار.
-۱-۴ . معماری سبز و ارتباط با موضوع.
-۲ . اصول معماری سبز.
-۳ . معماری اکوتک.
-۳-۱ . ویژگی های بناهای ساخته شده به سبک اکوتک.
-۳-۲ . نگاه به معماری اکوتک.
-۳-۳ . اکوتک و رابطه آن با طبیعت.
-۳-۴ . اهداف معماری اکوتک.
-۴ . اصول طراحی سبز.
-۴-۱ . صرفه جویی در مصرف منابع( Economy of Resources )
-۴-۲ . طراحي بر اساس چرخه حيات (Life cycle design ).
-۴-۳ . طراحي انساني.
-۵ . سامانه های ارزیابی ساختمان پایدار و سبز.
۵-۱ . سامانه ارزیابی بری یم (انگلستان ۲۰۰۸).
-۵-۲ . سامانه ارزیابی لید(ایالات متحده ۲۰۰۹).
-۵-۳ . مقایسه سامانه های ارزیابی لید و بری یم.
-۵-۴ . سامانه ارزیابی مروارید (امارات متحده ۲۰۰۹).
-۶ . معماری سنتی ایرانی و پایداری.
منابع و مآخذ
جهت دانلود پروژه اینجا کلیک کنید.
نگارخانه:(با کلیک بر روی عکس مورد نظر با جزئیات بیشتر مشاهده کنید)
_____________________________________________