نحوه تحلیل سایت
با سلام خدمت تمامی دوستان و همراهان همیشگی کدیار ، در این پست میخواهیم نحوه تحلیل و آنالیز کردن سایت در حد توان خود شرح بدهیم همانطور که می دانیم تحلیل سایت نخستین گام در طراحی مطرح می گردد که در تحلیل سایت سه مرحله اساسی تحقیق -تجزیه -تحلیل و جود دارد…
در ادامه این پست بیشتر با نحوه تحلیل سایت و نمونه های موردی آشنا خواهیم شد.با ما همراه باشید.
تحلیل سایت site analysis، یکی از مهمترین مراحل طراحی است که:
به طور کلی تحلیل سایت شامل مجموعه اطلاعاتی است که به عنوان نخستین گام در طراحی مطرح می گردد و که تحلیل سایت دارای سه مرحله که به شرح زیر می باشد :
۱- تحقیق
۲-تجزیه
۳-تحلیل
به طور کلی به هنگام آغاز به کار تحلیل سایت می بایست ابتدا نکات مورد بررسی را تعیین و سپس اقدام به جمع آوری اطلاعات و داده ها مطابق با موارد مشخص شده، نمود. این موارد را به ترتیب می توان به :
دسترسی ها:
در این مرحله از تحلیل سایت ارتباط میان سایت و معابر اصلی و فرعی مورد مطالعه قرار می گیرد که می توان از طریق عکس های هوایی و نقشه های موقعیت زمین نیز انجام گیرد. تعیین فاصله زمانی و فیزیکی زمین از نقاط اصلی بسیار مهم است که از طریق رانندگی یا پیاده روی در اطراف سایت انجام میگیرد.
مسیر :
کلیه مسیرهایی که به سایت منتهی می شود را ما باید در تحلیل سایت مشخص بکنیم که باید جنس مصالح کف پوش ها را نیز بیان کنیم:راه آسفالته ” آسفالت گرم یا سرد ” ، راه مالرو ، راه پیاده یا سواره ، راه خاکی ، راه پر ترافیک و … .
راه ها ، مسیرها و خیابان ها سلسله مراتبی برای خود دارند و بر اساس درجه بندی مشخص می شوند : اصلی و یا فرعی و …. !
مجاورت ها:
منظور از این بخش از تحلیل سایت مطالعه همسایگی های سایت می باشد. عموما این مرحله با مشاهده مستقیم و میدانی و پیمایش زمین همراه می گردد. مواردی موجود در این بخش شامل الگوها و بافت های معماری، نورپردازی معابر، شرایط و وضعیت ابنیه موجود و کاربری های مجاور زمین می باشد . به طور کلی هدف از انجام این بخش دستیابی به داده هایی در زمینه میزان و نحوه تأثیر ابنیه مجاور بر سایت و ساکنین منطقه است.
شیب زمین :
برای طراحی شیب زمین هم نیاز است . به صورت گرافیکی می نویسیم که شیب غالب مثلا شمال به جنوب است و با بیان درصد شیب.
پتانسیل ها:
اطلاعات این بخش شامل مطالعه بر روی ویژگی های خاص سایت همچون: عناصر حساس، صدا، رایحه های خوشایند و ناخوشایند،آلودگی صوتی و هوایی، دیدهای مطلوب و نامطلوب و … می باشد که داده های این بخش نیز لزوما می بایست با پیمایش زمین و اطراف آن و با مصاحبه با اهالی منطقه جمع آوری گردد.
اقلیم:
بررسی نکاتی همچون میزان بارندگی برف و باران، رطوبت و دمای محلی در زمان های مختلف ماهانه و سالانه، مسیر خورشید و زاویه عمودی آن در مواقع متعدد سال، بادهای مطلوب و نامطلوب در این دسته جای می گیرند.
امکان دارد که در یک سایت عناصر طبیعی و مصنوعی بسیاری وجود داشته باشند که باید در طراحی مورد توجه و بررسی قرار بگیرند . بعضی از این عناصر به صورت مستقیم و بعضی به صورت غیر مستقیم در طراحی پلان تاثیر می گذارند . مانند… نور ،باد ، دید و منظر ،آلودگی صوتی و…
نحوه تحلیل سایت
در یک تحلیل سایت خوب باید تنها عناصر مصنوعی و طبیعی که در طراحی پلان موضوع مورد نظر تاثیر می گذارند ، تحلیل شوند و از شلوغ کردن سایت با دیاگرام های فرعی و زیادی پرهیز شود.
تحلیل سایت توسط علائم متفاوتی قابل انجام است که میتوان این علائم را زبان مشترک بین معماران دانست. مهمتر از این علائم مشترک بینش و دانش معمار است که میتواند در به کار بردن این علائم درست عمل کرده ،ویژگی های سایت را معرفی کند . در زیر ابتدا این علائم معرفی شده اند و سپس چند نمونه سایت که تحلیل کامل شده اند.
در انتها پیشنهاد میکنم دوستان کتاب چگونه معمارانه طراحی کنیم جلد دوم که مولفش آقای احسان طایفه هست رو حتما تهیه کنید.
علائم:
نمونه سایت تحلیل شده
—-————————————————————————————
سلام خیلی خیلی ممنون از مطالب مفیدتون مطالب تون به درد بخور و عالی هست بسیار بسیار ممنونم آسمان مجازی پرشین اسکای
عالی بود بسیار ممنونم
عاللللللللللیییییییییییی
آنالیز سایت و تحلیلش از جمله مهمترین کارهاست ممنون از طالب مفیدتون
موفق باشید
سلام
ممنون از سایت خوبتون ولی اگه میشد داخل یک مجموعه قرار میدادید عالی تر میشد
خیلییییییییییییییییی ممنون عااااااااااااالی بوووووووووووووووود
سلام علیکم ممنون از شما
ممنون از مطلب ارزشمندتان