نحوه کار با دستور Block در اتوکد
در این پست از بزرگترین سایت تخصصی معماری (کدیار) ، به نحوه کار با دستور Block در اتوکد می پردازیم لذا قبل از بیان دستور دلیل استفاده از Block در اتوکد به صورت مختصر وار اشاره میکنیم. با ما همراه باشید.
اصطلاح “blocks” برای توصیف آیتم های تکراری که شما در طراحی اتوکد خود استفاده میکنید به کار برده میشود که همچنین گاهی اوقات با نام سمبول ها شناخته میشود. پس اصطلاحات “block library” و “symbol library” اتوکد، در واقع به یک معنا هستند. دو دلیل برای استفاده بلاک ها در طرح های اتوکد وجود دارد. دلیل اول سرعت است. زمانی که یک سمبول را رسم میکنیم دیگر مجبور به رسم دوباره آن نیستیم. ما فقط باید آن را انتخاب کرده و در طرح خود بیندازیم تا در کنار هم قرار دادن طرح هایمان سریع تر عمل کنیم. دلیل دوم اندازه فایل است. با استفاده از بلاک ها به شکل قابل مشاهده ای اندازه فایل ذخیره شده کاهش مییابد که موجب سریع تر پیش رفتن کارهای ترسیم شما میشود. همه چیز برای سریع تر کار کردن است.
پس از پی بردن به محیط بلاک در اتوکد، زمانی که یک شیء (object) طراحی کرده اید میتوانید آن را به یک بلاک نام گذاری شده تغییر دهید. در مثال زیر ما از صندلی استفاده میکنیم. هنگامی که از ابتدا طراحی میشود میتوانیم آن را بلاک کنیم. برای تبدیل صندلی به یک بلاک نام گذاری شده از دستور block استفاده میکنیم.
دستور Block در اتوکد:
مخفف دستور : b
نحوه اجرا :
b – Enter : باز شدن پنجره block Definition
در قسمت name : نام بلوک را وارد می کنیم .
در قسمت Base Point : مکان مبنا قرار گیری موضوع را مشخص میکنیم .
Pick point : کلیک بر این آیتم و سپس در محیط کد نقطه ای به عنوان مبنا معرفی میکنیم
- مشخص کردن مختصات نقطه مبنا از طریق آیتم های X,Y,Z
- با مشخص کردن گزینه specify on-screen باید نقطه مبنا را از روی صفحه ترسیم مشخص کرد .
در قسمت Objects : انتخاب موضوعات برای تشکیل بلوک
- select object : برای انتخاب موضوعاتی که می خواهیم به بلوک تبدیل کنیم . در این حالت برای select object کلیک نموده و سپس با انتخاب موضوعات و زدن کلید enter مجدداً به کادر block definition باز می گردیم .
- specify on-screen : با انتخاب این آیتم باید موضوعات مورد نظر برای block را از روی صفحه ترسیم انتخاب نمود .
- retain : با انتخاب این آیتم موضوعات انتخاب شده در جای خود باقی مانده و بلوک پس از ذخیره شدن از صفحه ترسیم حذف می شود .
- convert to block : با انتخاب این آیتم موضوعات انتخاب شده تبدیل به یک بلوک شده و در جای خود باقی می ماند و موضوعات اولیه در صفحه ترسیم وجود نخواهد داشت .
- delete : با انتخاب این آیتم هر دو یعنی هم موضوعات و هم بلوک ساخته شده از صفحه ترسیم پاک میشوند .
در قسمت behavior : وضع بلوک را معین میکند .
- Annotative : تطبیق با مسدود کردن جهت گیری در چیدمان
- scale uniformly : تبدیل مقیاس یکنواخت
- Allow exploding : بهتر است این آیتم در هنگام ساخت بلوک تیک زده شده شود و باعث میشود بعد از جایگذاری بلوک قادر به تجزیه آن به اجزای سازنده اش باشیم .
در قسمت Description : در صورت لزوم نوشتن توضیحات در این کادر توضیحات درج میشود .
در قسمت Setting : در آیتم block unit می توان واحد جایگذاری بلوک را انتخاب کرد .
و در قسمت open in block editor : اگر این گزینه تیک بزنیم پس از ساخت بلوک ، بلوک ساخته شده در کادر برای اعمال ویرایش باز خواهد شد
امیدوارم از این آموزش لذت برده باشید .
_____________________________________________